Besi: minder verlies over tweede kwartaal

BE Semiconductor Industries (Besi) leed over het tweede kwartaal van 2002 een verlies van 2,1 miljoen euro, tegen een verlies van 5,8 miljoen euro een jaar eerder.

De kwartaalcijfers van Besi, producent van apparatuur voor de assemblage en verpakking van halfgeleiders, zijn beter dan de analisten verwacht hadden. Het bedrijf stelt dat de duur en kracht van het huidige marktherstel onzeker blijven. De wereldwijde economische toestand maakt het afgeven van een verwachting volgens Besi 'extreem moeilijk'. De omzet daalde op jaarbasis met 58 procent naar 19,3 miljoen euro. Op kwartaalbasis was er een omzetstijging van 32,4 procent.
 
De door Besi ontvangen orders namen het afgelopen kwartaal over de hele breedte van het bedrijf toe. Alleen bij 'plating' lag iets meer nadruk, door de in april al aangekondigde order van vier machines. Deze machines kosten ongeveer een miljoen euro per stuk. Besi stelde in april deze order over het tweede, derde en vierde kwartaal van 2002 te verschepen. In 2001 kwam 24 procent de omzet uit deze activiteit.
 
Besi meldt voor het tweede kwartaal een orderniveau van 27,1 miljoen euro, 68,3 procent meer dan een kwartaal eerder. Het bedrijf verwacht dat de netto-omzet in het derde kwartaal van 2002 zal uitkomen onder het niveau van het derde kwartaal 2001. In het derde kwartaal van 2001 bedroeg de omzet 31,5 miljoen euro. In het vierde kwartaal denkt Besi wel een toename te realiseren ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.