Applied verrast met klinkende cijfers

Leverancier van materialen voor de productie van chips, Applied Materials, heeft over het afgelopen fiscaal derde kwartaal boven verwachting gepresteerd.

Applied wist over het afgelopen kwartaal een nettowinst te boeken van 114,9 miljoen dollar, ongeveer evenveel als de 115,2 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel weliswaar met 7,6 procent terug naar 1,46 miljard dollar, tegen 1,58 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. Maar dat is nog altijd fors beter dan de 1,28 miljard dollar die de meeste analisten hadden verwacht.
 
Applied Materials heeft net als de meeste andere chipgerelateerde concerns last van de aanhoudende malaise in de halfgeleidermarkt. Daardoor wordt de introductie van nieuwe productietechnologieën voortdurend op de lange baan geschoven. Desondanks presteerde het concern over het afgelopen kwartaal fors beter dan over het fiscaal tweede kwartaal: 26 procent meer omzet en een toename van het aantal orders met 5 procent naar 1,78 miljard dollar.
 
Toch zijn de zorgen voor Applied nog lang niet voorbij. Het bedrijf rekent door het pessimisme binnen de halfgeleidersector op een terugval van het aantal orders over het lopende kwartaal met 5 tot 15 procent. De omzet zal naar verwachting ongeveer op hetzelfde peil blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.