Motorola schrapt verder in halfgeleidertak

Motorola gaat nog eens twaalf- tot dertienhonderd productiebanen schrappen in zijn verliesgevende halfgeleiderdivisie.

Dit meldt de nieuwsdienst Reuters. De ontslagen zullen vallen in Texas en Japan. De sanering, die de komende negen tot vijftien maanden zijn beslag krijgt, maakt deel uit van de omvangrijke ontslagronde van vierduizend halfgeleiderbanen die eerder door Motorola werd bekendgemaakt.
 
Eerder deze week maakte Motorola Semiconductor, de halfgeleidertak van het Amerikaanse Motorola, al bekend dat het ongeveer de helft van de banen in de Hongkongse productiefaciliteit schrapt. Daarbij gaat het om ongeveer achthonderd functies.
 
De maatregel is onder meer bedoeld om kosten te besparen. Motorola gaat een deel van de productie in Hong Kong overbrengen naar Maleisië en China, bij uitstek lage lonenlanden in de Aziatische regio. In Hong Kong gaat de onderneming zich voornamelijk concentreren op onderzoek en de ontwikkeling van producten met een hoge toegevoegde waarde.
 
De herstructurering die Motorola doorvoert, past in de nieuwe strategie van het concern. Daarbij sluit Motorola in rap tempo oude fabrieken, om zich meer te kunnen concentreren op de ontwikkeling en productie van geavanceerde technologie. Het bedrijf brengt zijn waferproductie voor een belangrijk deel over naar Arizona en Schotland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.