Investeringen in starters nemen weer toe

Voor het eerst sinds het uit elkaar spatten van de Nieuwe Economie-zeepbel, wordt in de VS weer meer geïnvesteerd in startende bedrijven.

Dat blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers en Venture Economics, gedaan in opdracht van de National Venture Capital Association. De cijfers worden vandaag gepresenteerd.
 
De Amerikaanse starters kregen in het vierde kwartaal van 2001 samen 7,1 miljard dollar van investeringsfondsen, 2 procent meer dan in het derde kwartaal. Het is voor het eerst sinds juni 2000 dat een kwartaal beter 'scoort' dan het voorgaande.
 
Over het hele jaar 2001 ziet het er allemaal minder florissant uit. In het afgelopen jaar werd er in de VS voor 36,5 miljard dollar aan durfkapitaal geïnvesteerd. Dat is maar liefst 63 procent minder dan de 99,6 miljard dollar die in 2000 werd geïnvesteerd. Maar veel verstrekkers van durfkapitaal klampen zich momenteel vast aan de 'mooie' cijfers van het vierde kwartaal (weliswaar 67 procent lager dan de 20,9 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2000). Zij gaan ervan uit dat de bodem is bereikt en dat nu de weg naar boven weer kan worden ingeslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.