Peoplesoft zoekt meer overnamekandidaten

De Amerikaanse softwareleverancier Peoplesoft is op zoek naar overnamekandidaten die zijn gespecialiseerd in 'supply chain management' (scm).

Het bedrijf heeft een goed gevulde portemonnee. Een deel van de 1,7 miljard dollar aan cash wil erp-specialist Peoplesoft nu besteden om in de scm-markt op te klimmen van de vierde positie naar nummer één of twee, zo stelt president-directeur Craig Conway. "We hebben in deze markt ons oog laten vallen op een paar middelgrote en grote ondernemingen die alleszins redelijk zijn geprijsd", geeft hij onomwonden toe.
 
Met een dergelijke acquisitie zou Peoplesoft de concurrentie aan kunnen gaan met de marktleider i2 Technologies, dat momenteel een waarde heeft van zo'n 3,2 miljard dollar. Overigens verwacht Conway niet dat een overname binnen twee maanden wordt geformaliseerd.
 
Peoplesoft is nadrukkelijk op het overnamepad. Enkele weken geleden werd bekend dat het delen heeft gekocht van Annuncio Software, producent van online marketing software. Het zou gaan om de aankoop van 'intellectuele eigendommen' en 'bepaalde assets' van Annuncio. Daarbij gaat het om software die de klanten-interactie via e-mail en het web automatiseert. Dergelijke software is met name in de crm-markt van belang. En in december nam Peoplesoft voor vijf miljoen dollar het failliete e-handelsbedrijf Calico Commerce over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.