Globalstar wil faillissement voor doorstart

Globalstar, aanbieder van satelliettelefonie, heeft faillissement aangevraagd, in de hoop van daaruit een gezonde doorstart te kunnen maken.

Het bedrijf is in 1994 opgericht met het doel een wereldomvattend telefonie-netwerk te creëren voor met name zakelijke reizigers, maar die droom werd ingehaald door de werkelijkheid, ofwel het succes van gsm. De torenhoge bedrijfskosten, de zware, onaantrekkelijke handsets en de belachelijk dure gesprekskosten zorgden ervoor dat de satelliettelefonie nooit de strijd van - het toch verre van ideale - gsm kon winnen.
 
Momenteel heeft Globalstar 66 duizend klanten. De serviceverlening aan die abonnees zou door het faillissement niet in gevaar mogen komen, meldt Globalstar. Het bedrijf heeft voor 3,4 miljard dollar aan schulden uitstaan. Daar tegenover staat een bedrag van 46 miljoen dollar aan cash. Na het faillissement zijn nog wel extra investeringen nodig om de doorstart mogelijk te maken. Het nieuwe bedrijf dat die doorstart maakt, wordt eigendom van de huidige obligatiehouders en andere concurrente crediteuren. Alle bedrijfsmiddelen van het huidige Globalstar, waaronder de eigen satellieten, moeten naar het nieuwe bedrijf worden overgeheveld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.