Kans op fusie Micron-Hynix vrijwel nihil

Een overname van de Zuid-Koreaanse Dram-producent Hynix door de Amerikaanse branchegenoot Micron is vrijwel van de baan. Samsung zit op het vinkentouw.

Micron heeft laten weten zijn laatste bod van 3,8 miljard dollar niet meer te willen verhogen. De schuldeisers van Hynix willen vier miljard dollar voor de noodlijdende geheugenchipproducent. Nu de standpunten muurvast zitten, schijnen verschillende topmensen van Micron steeds minder enthousiast te worden over de mogelijke acquisitie, ook al zouden ze daarmee in één klap de grootste Dram-producent ter wereld worden.
 
Opmerkelijk genoeg is een toenemend aantal Koreaanse schuldeisers daar niet eens zo rouwig om. Er is sprake van een economische opleving in de Dram-chipmarkt, waardoor de prijzen weer enigszins aantrekken. De verkoop van Hynix is daardoor iets minder urgent geworden.
 
In Zuid-Koreaanse regeringskringen heerst zelfs al licht optimisme over de kansen van Hynix om zelfstandig te overleven. De verkoop van Hynix - ruim anderhalf jaar geleden nog verantwoordelijk voor 4 procent van Zuid-Korea's BNP - aan Micron zou ongetwijfeld gepaard gaan met groot banenverlies. Mocht Hynix niet zelfstandig kunnen blijven, dan zou de overheid liever zien dat het wordt overgenomen door de - eveneens Koreaanse - Dram-marktleider Samsung dan door het Amerikaanse Micron.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.