'Windows bedreigd door sancties staten'

Microsoft is wellicht gedwongen zijn Windows-besturingsysteem van de markt te halen als de rechter besluit de voorgestelde zware sancties te honoreren.

Dit heeft Microsofts ceo Steve Ballmer in een gerechtelijke verklaring in de lopende antitrustzaak naar voren gebracht. Volgens Ballmer leiden de strikte sancties die de negen tegenstribbelende staten bepleiten, tot een snelle afbrokkeling van het klantenbestand. Ballmer is van mening dat in feite van Microsoft wordt verlangd dat het duizenden verschillende Windowsversies op de markt gaat brengen.
 
Bovendien vreest Ballmer dat de sancties van de staten leiden tot een 'erosie' van de waarde van Windows, omdat concurrenten in de gelegenheid wordt gesteld het besturingssysteem te 'klonen'.
 
Komende woensdag vindt een hoorzitting plaats over de eerdere deal die Microsoft en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben gesloten. Volgende week komen de bezwaren van de negen staten die tegen deze overeenkomst zijn aan de orde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

err.. zweet en tranen? zal wel, zeker al die illigale marketings-technieken, kostas, kostas, kostas... volgens moet je wat minder Microsoft volgen en de andere kant volgen, kijk bijvoorbeeld naar Be Inc. ze werden door Microsoft gewoon geblocked door een "maker" van PC's te verbieden BeOS te installeren op hun PC als multi-boot-able, later mochten ze dat wel doen... maar dan moest BeOS vanaf floppy worden geboot.. zucht en dan nu Lindows, goh toevallig dat ze nu ineens hun trade-mark moeten aan vechten dat ze naar veel zweet, tranen & eerlijk werken (ahum) hebben verdiend. Als of Windows zo'n unieke naam is in de computer wereld. ja...ik vind het in ieder geval **** dat Microsoft nu m'n e-mail adres heeft omdat ik me bij Lindows heb aan geschreven, Microsoft moet is worden gepakt! Beter nu, voor dat het te laat is!

Nee, hoor, zo belachelijk is dat niet. Met al je zweet en tranen ? Dacht het niet. Microsoft heeft vanaf de start van het bedrijf nauwelijks iets origineels op de markt gebracht. Het enige dat Microsoft lijkt te kunnen doen is de techniek van een concurrent te kopieren, net een beetje anders uit te werken, dit eigenlijk slechts half af te werken, het dan op de markt te gooien voor bijna dezelfde prijs als de concurrent, maar daar dan een beetje onder, zodat het LIJKT alsof je een ongeveer gelijkwaardig product aanschaft. Kijk nou naar Outlook waar gewoon (opzettelijk) alle achterdeuren van open zijn gezet, op die manier zelfs het onstaan van een nieuw soort virus te veroorzaken en dan mensen, die nauwelijks met een computer overweg kunnen gaan vragen de goede junkmail van de foute te onderscheiden....

Dit is nou net weer iets dat nergens op slaat!!
Stel je bedenkt een concept en werkt deze met al je zweet en tranen uit dan worden er jaren later sancties tegen je aangespannen wat er op neer komt dat hetgeen waar jij zo hard hebt voor gewerkt (je concept en dat is windows) moet je maar even open en blood geven zodat je concurent zonder er moeite voor te doen geld aan jouw werk kan verdienen!!
Dat is toch gewoon belachelijk!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.