Microsoft: Concessies in antitrustonderzoek

Microsoft is bereid licenties te verstrekken op technologie waarmee niet-Microsoftsoftware geïntegreerd kan worden in zakelijke netwerken.

Dit blijkt uit voorstellen die het softwareconcern heeft gedaan aan de Europese Commissie. Microsoft hoopt de EU daarmee milder te stemmen in zijn bezwaren tegen de vermeende monopoliepositie van de softwaregigant. Behalve de bereidheid tot het uitgeven van licenties, heeft Microsoft tevens aangegeven niet koste wat het kost vast te houden aan het alleenrecht op ontwikkelde technologie.
 
Met de concessie dat het bereid is licenties uit te geven, komt Microsoft tegemoet aan de wens van verschillende concurrenten. Zij verzetten zich al enige tijd tegen het misbruik dat het softwareconcern zou maken van zijn monopoliepositie, onder meer op het terrein van het besturingssysteem Windows.
 
Volgens de EU is met de voorstellen van Microsoft een deel van de problemen opgelost, maar blijft het softwareconcern aansprakelijk voor inbreuk op de Europese antitrustregels die in het verleden hebben plaatsgevonden. Eerder beschuldigde de Europese Commissie Microsoft ervan misbruik te hebben gemaakt van zijn monopoliepositie op het gebied van het besturingssysteem Windows. Bovendien heeft het bedrijf volgens de EU zijn Media Player videosoftware zodanig aan Windows gekoppeld, dat de concurrentie er niet meer aan te pas kan komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.