Vodafone en T-Mobile in draadloos betalen

Vodafone en T-Mobile werken aan een betalingssysteem voor mobiele telefoons. Beide mobiele belbedrijven hopen hiermee de Europese standaard te zetten voor draadloze financiële transacties.

Het mobiele betaalsysteem van de Britse en Duitse mobiele telecombedrijven werkt als een elektronische portemonnee. Gebruikers moeten hun creditcard- en bankrekeningnummers opslaan in hun mobiele telefoon, waarna ze vervolgens via het indrukken van een speciaal daarvoor bestemde knop draadloos betalingen kunnen verrichten.
 
Volgens de initiële plannen gaat het mobiele betalingssysteem later dit jaar van start op de thuismarkten van de beide initiatiefnemers, Groot-Brittannië en Duitsland. Later hopen Vodafone en T-Mobile ook andere Europese landen en mobiele operators voor hun initiatief te winnen.
 
Het belangrijkste wat de beide bedrijven nu te doen staat is het enthousiasmeren van zowel de gebruikers als de winkeliers. Zij moeten er in ieder geval van overtuigd zijn dat de draadloze betalingen veilig en betrouwbaar kunnen worden verricht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.