Staande ovatie voor Rudy Giuliani

Nog voordat hij een woord had gezegd, kreeg Rudy Giuliani een staande ovatie van de duizenden bezoeker van CA World in Orlando. En na zijn toespraak bleek de waardering nog groter

Op de jaarlijkse gebruikersbijeenkomst van Computer Associates is het gebruikelijk dat een van Amerika's belangrijkste zonen (tot nu toe zijn het altijd mannen geweest) de verzamelde automatiseerders toespreekt. Dit jaar viel de eer te beurt aan de oud-burgemeester van New York, Rudy Giuliani. Eerste burger tijdens de terroristische aanval op het World Trade Center op 11 september 2001 en burgervader in de weken daarna.
 
Giuliani sprak over leiderschap, dat volgens hem vijf kenmerken heeft. Een leider moet beginselen hebben, moedig zijn (hetgeen volgens hem neerkomt op goed kunnen omgaan met angst), zichzelf voorbereiden ("Onze reactie op de aanval op het WTC was niet spontaan; we hadden al heel veel rampoefeningen gedaan."), beseffen dat hij niet alles alleen kan doen en ten slotte eerlijk zijn in zijn communicatie.
 
Giuliani meent dat het tegenwoordig veiliger is in de VS dan voor 11 september. "We hebben nu oog voor de werkelijkheid en we beseffen dat er mensen zijn die ons haten, die ons willen doden. Daar kunnen we ons tegen wapenen door meer beveiligingsroutines toe te passen. En dat is vervelend, daar moet je geduld voor hebben. Maar ik weet zeker dat er een technologie komt die dat soort routinecontroles veel sneller laat uitvoeren."
 
Niet geheel toevallig presenteert CA morgen nieuwe veiligheidstechnieken binnen zijn product eTrust.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.