RealNames: faillissement schuld Microsoft

De ondergang van RealNames is de schuld van Microsoft, omdat het besloot het contract niet te verlengen. Microsoft ontkent de beschuldigingen

RealNames biedt de mogelijkheid om via simpele ingangen te zoeken op internet. Het volstaat bijvoorbeeld om 'Wehkamp badpakken' in te tikken in het adresvenster van de browser om direct op de bewuste pagina te komen in plaats van bijvoorbeeld 'www.wehkamp.nl/badmode'. Mits natuurlijk Wehkamp een abonnement heeft bij het bedrijf RealNames.
 
Microsoft is in 1999 een contract aangegaan met RealNames. Volgens Keith Teare, ceo van RealNames, heeft Microsoft 20 procent aandelen gekregen van het bedrijf plus vijftien miljoen dollar in cash voor 2000/2001 en zou RealNames nog eens 25 miljoen dollar betalen voor 2001/2002. Maar, als gevolg van de dot.com-neergang had RealNames te weinig geld om de afspraken na te komen. Waarna Microsoft, volgens Teare, niet thuis gaf.
 
Microsoft heeft een andere verklaring. Het zegt dat de dienstverlening van RealNames niet het gewenste niveau had. Vooral generieke namen brachten de surfers niet op de gewenste plek. "Ik weet zeker dat Microsoft er in zal slagen het publiek verkeerd te informeren over de redenen achter zijn beslissing", schrijft Teare vol wrok op zijn website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.