HP maakt nieuwe organisatiestructuur bekend

In de drie maanden naar de afronding van de fusie, hebben HP en Compaq gezamenlijk voor 5,3 miljard dollar aan nieuwe contracten binnengesleept.

Dit bleek tijdens de presentatie van de strategische lijnen waarlangs de nieuwe it-combinatie HP/Compaq zal worden ingericht. Op de meeste terreinen worden de activiteiten van Hewlett-Packard en Compaq in elkaar geschoven, zodat uiteindelijk vier divisies overblijven: de Enterprise Systems Group, HP Services, de Imaging & Printing Group en de Personal Systems Group. Het nieuwe HP wil met dit kwartet aan divisies de strijd aangaan met it-reus IBM.
 
Bij de Enterprise Systems Group worden de sleuteltechnologieën voor de zakelijke it-infrastructuur ondergebracht, zoals opslag, servers en managementsoftware. HP Services gaat wereldwijd 65 duizend employees tellen. De Imaging & Printing Group gaat zowel de zakelijke als de consumentenmarkt voorzien van onder meer printers en digitale beeldapparatuur, zoals camera's en scanners. De Personal Systems Group tenslotte levert aan zowel de zakelijke als de particuliere markt desktops, notebooks, handhelds en diverse internettoepassingen.
 
De ingrijpende herstructurering zal ten koste gaan van vijftienduizend van de 150 duizend banen, die volgens HP zoveel mogelijk via natuurlijk verloop worden geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.