Geen demonstratie 'gestript' Windows

De staten verwikkeld in de antitrustzaak tegen Microsoft, hebben het plan om een volledig 'gestripte' versie van Windows te demonstreren, moeten laten vallen.

Rechter Colleen Kollar-Kotelly had de negen staten toegestaan om bij wijze van 'tegenbewijs' zo'n demonstratie te geven. Microsoft heeft in de antitrustzaak namelijk steeds proberen aan te tonen dat het uitkleden van Windows onmogelijk is zonder grote concessies te doen aan de functionaliteit van het besturingssysteem. De staten hadden software-testspecialist John Bach bereid gevonden een volledig operationeel desktopbesturingssysteem te demonstreren dat is samengesteld uit elementen van Microsofts Windows XP Embedded. Zo zou bewezen worden dat volledig werkende 'gestripte' versies van het besturingssysteem wel degelijk te produceren zijn.
 
De rechter beval de staten daarom Bachs getuigenis en demonstratie te overhandigen aan de advocaten van Microsoft, zodat die hun verweer konden voorbereiden. Dat leek een overwinning voor de staten. Maar toen de rechter vervolgens van de Microsoft-advocaten te horen kreeg dat het 'tegenbewijs' bleek te bestaan uit een pc met minstens tien XP Embedded 'runtime images' en 67 cd's met ondersteunende data, besloot ze de negen staten op de vingers te tikken. Ze liet de staten weten het ontoelaatbaar te vinden dat op zo'n laat tijdstip nog zo'n enorme berg aan informatie in het proces zou worden gebracht en verbood alsnog het aanvankelijk toegestane tegenbewijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-13T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.