Vodafone wil miljarden afschrijven

Vodafone wil acht miljard pond (12,6 miljard euro) af te schrijven op deelnemingen en wil ook bezuinigen op de uitgaven.

Dat nieuws lekte uit aan de vooravond van de presentatie van de jaarcijfers, die voor morgen op het programma staat. De van oorsprong Britse telco wil zijn belangen afschrijven in vaste netwerken in Duitsland en Frankrijk, alsmede het belang dat het bedrijf heeft in China Mobile. Dat schrijft de Britse krantThe Observer. Verder schrijft de krant dat Vodafone niet van plan is om de zes miljard pond (9,5 miljard euro) aan cash-reserves te besteden aan het terugkopen van aandelen. Een aantal investeerders heeft daarop aangedrongen.
 
De onderneming wil verder voor één miljard pond (1,6 miljard euro) bezuinigen op de uitgaven. Dat past in de plannen om de aandacht te verschuiven van 'groei, groei, groei' naar het verbeteren van de 'return on investment'. Dit jaar heeft Vodafone ongeveer 6,5 miljard pond (10,3 miljard euro) geïnvesteerd in infrastructuur, waaronder één miljard pond (1,6 miljard euro) in het Japanse netwerk. De precieze cijfers worden uiteraard morgen pas bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.