Deutsche Telekom schrapt 22 duizend banen

Met het uiteindelijke doel weer winstgevend te worden, heeft Deutsche Telekom besloten om voor eind 2004 zo'n 22 duizend banen te schrappen.

Het Duitse telecombedrijf verwacht echter niet dat het veel mensen ook daadwerkelijk moet ontslaan. De meeste banen zullen verdwijnen via natuurlijk verloop. De aankondiging in de Duitse krant Bild am Sonntag kwam twee dagen voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het concern. Daar zal president-directeur Ron Sommer ongetwijfeld een stormachtige ontvangst krijgen.
 
Over het eerste kwartaal presenteerde DT namelijk een verlies van 1,8 miljard euro, veel meer dan werd verwacht. De aandelenkoers van het concern bereikte vervolgens een historisch dieptepunt. De mededeling van financieel topman Karl-Gerhard Eick van afgelopen vrijdag zal het humeur van de aandeelhouders ook niet hebben verbeterd. Hij sprak de verwachting uit dat DT over het lopende boekjaar een verlies zal lijden van 5,5 miljard euro. Vorig jaar bedroeg dat verlies nog 3,5 miljard euro en in 2000 noteerde het concern nog een winst van 5,9 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.