Microsoft wil web-diensten beveiligen

Microsoft kondigt een nieuw initiatief aan om beveiliging te bieden voor web-diensten. De Windows-producent werkt nu aan nieuwe software hiervoor, codenaam Trustbridge.

Deze programmatuur moet volgend jaar uitkomen en dient voor het authenticeren van online-identiteiten. Het gaat hierbij om identiteiten van daadwerkelijke gebruikers en van applicaties die middels web-diensten functioneren. Microsoft benadrukt Trustbridge te baseren op standaardtechnologieën voor online-diensten, waaronder authenticatietechnologie Kerberos.
 
De softwareproducent mikt hiermee niet alleen op web-applicaties, maar ook op interne toepassingen van grote bedrijven. De online-authentificatie moet het veelvoud aan identificaties en wachtwoorden binnen ondernemingen vereenvoudigen, aldus productmanager Adam Sohn van Microsoft.
 
Oud-aartsrivaal Novell biedt hiervoor al jaren directory-dienstensoftware NDS, tegenwoordig eDirectory geheten. Microsoft heeft een eigen alternatief ontwikkeld, Active Directory, dat zijn debuut maakte met de introductie van Windows 2000. Het gebruik van deze technologie heeft echter niet de hoge vlucht genomen die de leverancier had verwacht.
 
Het aankomende Trustbridge is geen vervanging of opvolging voor Active Directory of consumenten-identiteitsdienst Passport. Wel komen er koppelingen tussen die verschillende technologieën. Bedrijfsgebruikers kunnen zich via Trustbridge aanmelden bij Windows-systemen, zowel lokaal als op afstand, met een enkele online-identiteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.