Nieuwe topman: 'WorldCom is onmisbaar'

De overleving van WorldCom is 'een zaak van nationale veiligheid'. Dit verklaarde bestuursvoorzitter John Sidgmore.

De kapitein van het zwaar slagzij makende WorldCom, probeert met zijn dramatische oproep aan de 'Amerikaanse overheid, het bedrijfsleven en de hele samenleving' de telecomgigant van de ondergang te redden. Sidgmore vergat daarbij niet namens de nieuwe directie te vermelden dat deze 'diep verontwaardigd' en 'kwaad' is door het boekhoudschandaal. Hij beloofde daarbij plechtig dat de nieuwe directie vanaf nu de buitenwereld op een open en integere wijze tegemoet zal treden.
 
"Wat gebeurt er als WorldCom niet overleeft?", zo vroeg Sidgmore zich verder af. "Volgens velen nemen we de helft van het internetverkeer in de wereld voor onze rekening. We bedienen daarnaast ook de grootste Amerikaanse overheidsorganisaties, zoals het ministerie van Defensie en Buitenlandse Zaken."
 
Zonder zich af te vragen of andere telecommers na een eventuele ondergang van WorldCom deze taken zouden kunnen overnemen, verklaarde Sidgmore: "Ik geloof dat het in het belang is van onze nationale veiligheid, de Amerikaanse consumenten en de miljoenen klanten, om het voortbestaan van WorldCom tot een topprioriteit te maken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.