Aandeelhouder tegen NAI-bod op McAfee.com

Een 'gewone' aandeelhouder van McAfee.com heeft een rechtszaak aangespannen tegen de aankoop van 25 procent van McAfee.com door moederbedrijf Network Associates (NAI).

Vorige week dinsdag maakte NAI bekend dat het voor de derde maal een poging wilde doen om haar internetdochter McAfee.com volledig terug te kopen. NAI wil nu ongeveer 180 miljoen dollar betalen voor de resterende 25 procent aandelen McAfee.com, terwijl het bod in april nog 225 miljoen dollar bedroeg.
De eerste poging, in maart, werd door een speciale commissie van de directie van McAfee.com afgewimpeld, omdat die het bod veel te laag vond. In april ging de tweede overnamepoging niet door vanwege de vondst van boekhoudfouten in de jaarverslagen van McAfee.com.
Particulier aandeelhouder Justin Peyton heeft NAI en vijf directeuren van McAfee.com nu echter aangeklaagd omdat McAfee.com in zijn ogen voor een veel te laag bedrag van de hand wordt gedaan. Onderhandelingen over de prijs zouden niet naar behoren zijn gevoerd, vooral vanwege de conflicterende belangen, zo meent Peyton.
McAfee.com had volgens hem ook moeten kijken naar bieders 'van buiten' om zo de waarde voor aandeelhouders (shareholder value) te verhogen. De speciale commissie die het eerste bod afwees, bestond opmerkelijk genoeg uit de enige twee directieleden van McAfee.com die géén speciale hechte banden hadden met Network Associates.
NAI zette McAfee.com in 1999 op en splitste het later af. Wel behield het een belang van 75 procent in de antivirusleverancier. De huidige president-directeur, George Samenuk, is echter bezig om de meeste verzelfstandigde dochters weer terug te brengen in de NAI-familie.
Overigens is Peyton niet de eerste 'gewone' aandeelhouder die zich hiertegen verzet. Ook bij de twee eerdere pogingen McAfee.com terug te krijgen, waren er aandeelhouders die zich hiertegen juridisch verzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.