Microsoft begint aan klantenrelatiebeheer

Microsoft komt eind dit jaar met software voor klantenrelatiebeheer (crm). Dit deelde de Windows-leverancier mee bij de preview van zijn pakket Microsoft Customer Relationship Management.

Die aankomende crm-programmatuur wisselt gegevens uit met backoffice- en desktopapplicaties van de leverancier. Daaronder bevinden zich mailpakket Outlook en webbrowser Internet Explorer, alsook bedrijfssoftware voor boekhouding.
 
Microsoft CRM is genoemd naar de functie, net zoals databank SQL Server, en is bedoeld voor ondernemingen met vijftig tot vijfhonderd werknemers. In dit marktbereik concurreert het met leveranciers als Frontrange Solutions, Interact Commerce en Upshot.com.
 
Microsoft-woordvoerders stellen dat zij hiermee niet gaan concurreren met partners als Onyx Software, Pivotal en Siebel Systems. Die laatstgenoemde heeft een wederverkoopovereenkomst met Great Plains, leverancier van boekhoudsoftware die vorig jaar is overgenomen door Microsoft. In mei dit jaar kocht het Navision, een Europese tegenhanger van Great Plains.
 
De nieuwe crm-software, gebaseerd op technologie van Great Plains, draait op de serveruitvoering van Windows 2000. De servertegenhanger van desktopbesturingssysteem Windows XP komt naar verluid begin volgend jaar pas op de markt. De softwareproducent heeft dit tijdstip niet bevestigd en werkt nu aan de beta-versie van .Net Server.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.