WorldCom koerst af op faillissement

Het wordt voor het wankelende WorldCom veel moeilijker om een bankroet te voorkomen. Dit verklaarde topman John Sidgemore tegenover The Wall Street Journal.

WorldCom moet een oplossing vinden voor de enorme schuldenlast van dertig miljard dollar. Maar eventuele kredietverschaffers lijken zich van het telecomconcern af te wenden en ook de beleggers hebben geen vertrouwen meer in het door financiële malversaties in opspraak geraakte bedrijf. Gisteren koerste het aandeel WorldCom opnieuw 40 procent lager. Het aandeel is nu nog slechts zestien dollarcent waard, terwijl dat amper twee jaar geleden nog 64,50 dollar was.
 
Ondertussen gaat het geharrewar over de schuldvraag wie verantwoordelijk was voor de fraude met de boekhouding voort. Daarbij komt de voormalige topman Bernard Ebbers steeds nadrukkelijker in beeld. Hij zou er volgens de op non-actief gezette cfo van WorldCom, Scott Sullivan, van geweten hebben dat de winst met 3,8 miljard dollar kunstmatig was opgeschroefd.
 
Sullivan heeft volgens The Wall Steeet Journal verklaard dat Ebbers wist van het 'heen en weer schuiven van honderden miljoenen dollars' naar de boekhoudpost kapitaalsinvesteringen. Deze heeft geen invloed op de nettowinst van een concern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.