Hotmail knijpt gratis diensten af

Microsofts e-maildienst Hotmail vermindert geleidelijk de gratis aspecten en functionaliteit. Het bedrijf wist nu verzonden e-mailberichten die ouder zijn dan een maand.

De gebruikersvoorwaarden zijn op 16 juli gewijzigd en bevatten nu de clausule dat verzonden berichten die meer dan een maand oud zijn, worden verwijderd van de Hotmail-servers. E-mails van vóór 16 juni zijn nu verwijderd.
 
Dit moet gebruikers over krijgen naar de betaalde subdiensten van Hotmail, waaronder meer opslagruimte voor ontvangen en verzonden berichten. Veel gebruikers bewaren verzonden berichten bij wijze van archief. Dit kost Hotmail echter veel schijfruimte.
 
Microsoft zegt ruim 110 miljoen gebruikers te hebben voor zijn e-maildienst. Hiervan hebben slechts 300 duizend zich ingeschreven voor de betaalde extra opslag. Eerder kapte het softwarebedrijf al de gratis POP-toegang tot Hotmail-mailboxen af, waardoor gebruikers niet langer hun mail offline konden lezen en opstellen.
 
Analisten zien hierin een zoveelste teken van de neergang van gratis internet-diensten. Eerder deze maand deed Apple een soortgelijke stap toen het zijn gratis maildienst Mac.com koppelde aan online-opslag en kalenderdiensten om er 99 dollar per jaar voor te rekenen. Dit geheel is herdoopt tot .Mac, naar voorbeeld van Microsofts .Net-plannen die volgens Apple-topman Steve Jobs beloven wat zijn bedrijf al enige tijd biedt aan consumenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Hoezo 'eerlijk zullen we alles delen Nederland"??? Niemand herinnert zich blijkbaar meer het ooit zo gratis te gebruiken voicemail van KPN? Gebeurde dit niet volgens hetzelfde principe? Daar betaal je je nu ook scheel voor...

Toch leuk dat sommige bedrijven die hun geld alleen via internet verdienen(hotmail is een bedrijfsonderdeel dat zelfstandig winst moet maken) geslaagd zijn in hun initiele opzet. Namelijk het verkrijgen van zoveel mogelijk gebruikers om vervolgens op basis daarvan investeerders(lees kopers) te interesseren om deze gratis diensten ten gelde te maken.
Ja nu zijn er nog genoeg alternatieve e-mail providers en is zelfs het hebben van een hotmail adres voor sommige transacties op het internet niet voldoende (Men wil dan perse het adres van de internet provider), maar ik denk dat als hotmail zich straks nog verder ontwikkeld en maatschappelijk wordt aanvaard dat dan niemand meer om hotmail heen kan.
Ik heb al een hotmail adres sinds, ik denk 1996, en betaal nu dus niets voor hun diensten. Daarnaast is het leuk om je volledige naam zonder getallen of toevoegingen als hotmail adres te hebben.
Ben benieuwd wanneer "oude gebruikers" zullen moeten gaan betalen. Denk dat men moet wachten tot het sentiment veranderd en niet willens en wetens moeten willen incasseren.
We gaan het zien.

Wat maken jullie ons nou? zomaar opeens moet je er geld voor gaan betalen sommige mensen die ik ken hebben al een hotmail en voor hun blijft het gratis en nu ik msn heb gedownload heb ik niet eens een hotmail omdat ik er geld voor moet betalen. Nou dat doe ik dus effe lekker niet he sodemieter maar lekker op met die hotmail ik vind het echt een schande

op elke pagina van hotmail staat een banner.
na het betalen staat ie er nog steeds.
neem gewoon een gratis mailadres.
en klaar is kees

Hahahahaha, ja gemeenten zijn veel geld kwijt aan licentiekosten en naturrlijk profiteert Microsoft daarvan.
Dat heet ook wel marktwerking. Nee, laten die gemeenten eerst maar eens bezuinigen op dure hardware (waarom hebben veel ambtenaren bijvoorbeeld allemaal een tft-scherm???).
Maar goed we dwalen af...

De Microsoft-verheerlijking die uit sommige reacties spreekt is stuitend, zeker na het bericht dat duidelijk aangeeft waar ook uw gemeentelijke lasten naartoe gaan. Tevens heb ik het idee dat die mensen alleen verstand hebben van de spulletjes van Bill en andere dingen niet snappen.
Meer info: -
http://www.nrc.nl/internet/artikel/1028006657374.html
Gelukkig steekt nu in heel Europa de Open Source-storm op, met dank aan de Europese Commissie, maar zeker ook aan Microsoft, die de termen betrouwbaarheid, veiligheid, integriteit en eerlijke concurrentie nog steeds in beta heeft.

Ach kom, niet zeuren, er zijn nog zat andere gratis diensten te vinden. Pop mail kun je makkelijk halen op www.subdimension.com en voor web mail ga je gewoon naar www.mail.nu. Toegegeven,het is allemaal wat eenvoudiger en het integreert allemaal niet met je msn messenger en je outlook, maar die wilde je toch al niet gebruiken. Pak je toch gewoon (weer) ICQ als instant messenger en een fatsoenlijk email programma zoals Eudora?? Bovendien, als iedereen nu eens hotmail links liet liggen, moet je eens kijken hoe snel het weer bij het oude is.

ach ja, je kunt natuurlijk ook geen hotmail gebruiken. Zelfde discussie als met slechte programma's op tv. Er zit een knop op je tv...
Genoeg alternatieven ook, noem bijv. zonnet. Okay, die gaan misschien ook microsofts strategie volgen mits succesvol.
Maar uiteindelijk is het de klant (lees markt) die dit mogelijk maakt. Oftewel ben je het er niet mee eens, boycot het dan!!!!

Kees, ik ben het ook helemaal met je eens.

Machtsmisbruik is dit, komop, kun je wel zeggen dat het slim is, ja heel slim zelfs. Dat zal ik ook nooit ontkennen, Bill zal niet voor niets zo rijk zijn geworden. Maar als je zoveel geld hebt, ga dan niet met een mooie service die je biedt (en zelfs bijna oplegt dmv Windows XP) nog meer geld proberen te krijgen. Ik heb nu ongeveer 3 jaar mijn vertrouwde hotmail accountje. En de reden dat ik hotmail ging gebruiken was omdat het gratis was. Ik was toendertijd een broekie van 16 jaar en had geen geld om uit te geven aan mail, maar had dat een reden mogen zijn dat ik niet zou kunnen mailen. Ik vond toen ook van niet. En om nu te zeggen dat hotmail zijn geld niet waard zou zijn dat durf ik niet. Ik heb nog meerder gratis email accounts gehad, maar hotmail is/was gewoon de topper. Het is commercieel gezien een fantastisch iets, maar vanuit een menselijk oogpunt en een goedwillende zin heb ik zoiets van, jongens daar bij microsoft, jullie moeten nog veel leren

Wat een linkse onzin allemaal (zielige bijstandsmoedertjes???). De Russische planeconomie heeft nog weinig "gratis" e-mail opgeleverd. Ik neem aan dat de schrijvers zelf wel betaald krijgen voor hun werkzaamheden.

Bill is a smart man.
If I only had 1% of his brains (and money ;)
Bill rules !

Hulde Kees! Helemaal met je eens.

Hoera! En weer een 'met z'n allen tegen het grote, boze Microsoft-forum'..... Die jongens hebben het gewoon begrepen, goed zaken gedaan en zijn daardoor de marktleider geworden. Maar ja, mag natuurlijk niet in 'eerlijk zullen we alles delen-Nederland'.

Ach, het geld is door (bijna) alle commerciele bedrijven heilig verklaard. De menselijke aspecten zijn niet meer van belang. Wat maakt het nou uit dat een kind van een bijstandsmoeder na 3 jaar lang hard sparen een 2e handscomputer kan kopen, om er vervolgens achter te komen dat aan bijna alles op internet ook nog een prijskaartje hangt. Is zo iemand eindelijk blij dat een emailadres heeft. Zegt mr. Microsoft": Geld of je dondert maar op" . Alles moet gedaan worden voor de heilge dollar. Het betekent voor die bedrijven meer dan God. En dan word er maar geklaagd dat de samenleving zo hard word.
En Microsoft, doe alsjeblieft normaal!!! Zoveel kost normaal gebruik van Hotmail jullie echt niet!! Het is gewoon pure inhaligheid/hebberigheid. We weten allemaal waar dit straks naar toe gaat. Eerst rekenen julie een bepaald bedrag en een half jaar later "zijn jullie wegens overziene omstandigheden ""genoodzaakt"" om de tarieven drastisch te verhogen". Net zolang todat A de mensen massaal overstappen naar een concurrent en B Hotmail alleen nog maar voor de rijkeren onder ons beschikbaar is.

Ach, waar is die goede oude tijd dat Hotmail nog Hotmail was en geen Microsoft en dat ze nog eens berichtten dat ze al 2 miljoen gebruikers hadden en zo...
Dat een archief van verzonden EXTRA schijfruimte zou kosten is volgens mij onzin: iedere gebruiker heeft een vaste hoeveelheid schijfruimte, en dat geldt voor alle gebuikte folders.
...had ik toch eens de mail van Hotmail moeten blijkbaar...ben ik nu waarschijnlijk oude mail kwijt...en dus een stukje sentiment...snik

ja, ouwe linux vriend.
Zonder enige commerciele ambitie bereik je weinig.
Een business model werkt kennelijk niet.

losers, alsof ze nog niet genoeg winst maken.....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.