Aantal ruildeals Siebel fors hoger

Volgens Siebel zijn de inkomsten uit zogeheten ruildeals met toeleveranciers over het afgelopen tweede kwartaal bijna verdrievoudigd.

De bekendmaking is bij analisten slecht gevallen, omdat er daardoor nog meer vraagtekens geplaatst kunnen worden bij de stabiliteit van de toch al sterk terugvallende omzet van de leverancier van zakelijke applicaties. Siebel boekte over het tweede kwartaal 61 procent minder nettowinst. De omzet viel met 28 procent terug van 560 naar circa 407 miljoen dollar.
 
Van deze omzet werd 7,6 procent binnengehaald via zogeheten ruildeals met leveranciers. Op het moment dat deze softwarelicenties van Siebel aanschaften, kocht Siebel producten van deze bedrijven. Van een netto-inkomstenstroom is in dat geval lang niet altijd sprake.
 
Het aantal ruildeals over het tweede kwartaal is het hoogste dat Siebel sinds het bekendmaken van dit soort deals heeft gemeld. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg het aantal ruiltransacties nog 4 procent van Siebels 286,8 miljoen dollar aan licentie-inkomsten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.