EDS krijgt tik door surséance US Airways

Bij it-services concern Electronic Data Systens (EDS) staat door het mogelijke bankroet van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways, opnieuw een deel van de inkomsten op de tocht.

Ongeveer een maand geleden werd EDS ook al getroffen door de surséance van WordCom, dat tot op dat moment een van zijn grootste klanten en toeleveranciers was. Om deze schade op te vangen heeft het computerservices concern inmiddels een voorziening getroffen van 101 miljoen dollar.
 
Volgens EDS levert het contract met US Airways het bedrijf jaarlijks een bedrag van 200 miljoen dollar op, ongeveer 0,9 procent van de totale omzet van 21,54 miljard dollar. Bovendien staat US Airways bij EDS voor een bedrag van 140 miljoen aan activa op de balans.
 
EDS regelt bij US Aiways het beheer van de computers. Het omvangrijke uitbestedingscontract kreeg het computerservicebedrijf in handen met de overname van de it-uitbestedingstak van Sabre Holdings in juli 2001. EDS gaat er overigens vanuit dat het door kan gaan met de levering van it-services aan US Airways en dat er geen directe negatieve gevolgen zullen onstaan voor de financiële resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je bedrijf zal toch maar overgenomen zijn door EDS.
Dan zit je toch niet lekker in je vel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.