Siebel wil aandelenopties terugkopen

Crm-softwareleverancier Siebel biedt zijn medewerkers aan de uitstaande aandelenopties terug te verkopen, voor cash of aandelen.

Die hele actie zal Siebel ten hoogste 63,6 miljoen dollar kosten. Dat geeft nog eens duidelijk aan hoe diep de aandelenkoers is gezonken. Het bedrijf wil de opties inruilen voor aandelen van 1,85 dollar per stuk. Dat betekent een flinke korting op de huidige koers van 8,81 dollar. Voor de helft van de aandelen gelden overigens verkooprestricties van twee tot vier jaar.
 
Medewerkers met een optiepakket van meer dan vijfduizend dollar kunnen aandelen krijgen, degenen met een pakket dat minder waard is, ontvangen cash. Zo'n tweederde van het personeelsbestand van de crm-specialist beschikt over aandelenopties.
 
Siebel hoopt met deze actie het moreel van de medewerkers te verbeteren. Tegelijk is het een bevestiging van het feit dat het bedrijf niet verwacht dat de koers van zijn aandelen ooit nog zo hoog wordt als-ie ooit is geweest. Siebel is daarmee het eerste technologiebedrijf dat met een aanpak komt voor het probleem van de 'waardeloze' aandelenopties. Het zou best kunnen dat andere technologiebedrijven die nogal ruim in hun slappe was zitten dit voorbeeld gaan volgen, om hun hoogopgeleide werknemers vast te kunnen houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-02T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.