Macromedia sluit zich aan bij J2EE-platform

Coldfusion MX is geschikt gemaakt voor IBM's Websphere en Sun ONE Application Server. Daarmee schaart Macromedia zich bij het Java-legioen.

Coldfusion MX, de runtime-omgeving en de scripting-taal voor het maken van rijke internetapplicaties, wordt door ongeveer 300.000 programmeurs wereldwijd gebruikt om interactieve webapplicaties te maken. Door aan te sluiten op het J2EE-platform brengt het bedrijf dit aantal ontwikkelaars mee naar de immer nijpende groep Java-ontwikkelaars. Phil Costa van Macromedia: "Dit brengt een erg grote groep ontwikkelaars naar het J2EE zonder dat bedrijven veel moeten investeren in scholing van het personeel. Omscholing naar Java kost veel geld en tijd."
 
Tegelijk kunnen de Java-ontwikkelaars voortaan beschikken over Coldfusion, een pakket dat zij voorheen links lieten liggen.
 
Door aan te sluiten op de applicatieservers van IBM en Sun stelt Macromedia zijn eigen applicatieserver in de schaduw. Er komt overigens ook een versie van Coldfusion MX voor Weblogic, de applicatieserver van BEA, de nummer 2 ter wereld in verkoop van applicatieservers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.