JD Edwards breidt relatie met IBM verder uit

JD Edwards, leverancier van bedrijfsapplicaties, gaat zijn applicatie-suite JD Edwards 5 standaardiseren voor IBM's webdienstenplatform.

De JD Edwards 5-toepassingen worden geïntegreerd met IBM's Websphere Application Server en -Portal, de Tivoli beveiligingstoepassingen, de Lotus-functionaliteit voor 'collaboration' en de DB2 Universal Database. Het applicatiepakket van JD Edwards bestaat uit toepassingen als enterprise resource planning (erp), customer relationship management (crm), supply chain management (scm), supplier relationship management (srm) en business intelligence (bi).
 
"JD Edwards heeft een duidelijke keuze gemaakt door de standaardisatie op IBM's infrastructuur", zegt Bob Dutkowsky, president-directeur van JD Edwards. "Met deze combinatie creëren we een uitgebreid, geïntegreerd pakket toepassingen op basis van open industriestandaarden. De 'total cost of ownership" voor de klanten wordt hierdoor lager."
 
Voor IBM is het de eerste keer dat al zijn middleware-producten worden ingebed in de software van een onafhankelijke leverancier. Dankzij deze koppeling met de applicaties van JD Edwards ligt voor Big Blue de 'middenmarkt' nu open. Het middensegment van de zakelijke bedrijfsautomatiseringsmarkt kent vele spelers en JD Edwards geldt daaronder als één van de sterkere partijen.
 
Het pakket van de twee samenwerkingspartners zal draaien onder alle platforms die momenteel door JD Edwards worden ondersteund, waaronder Microsoft Windows en de Unix-omgevingen van IBM, HP, Sun en Unisys, alsmede de IBM e-server iSeries. Vanaf begin 2003 moet het op de markt komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-23T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.