Microsoft: wij polsen regelmatig partners

Microsoft wil begrip krijgen waarom partnerbedrijven kiezen voor open source-software, waaronder Linux. De gespreksuitnodigingen aan Nederlandse Linux-bedrijven zijn niets bijzonders, aldus Erwin Visser van Microsoft.

"Het gaat ons erom wat op functioneel en/of prijsgebied de overwegingen zijn om voor open source en Linux te kiezen", legt Visser uit. Hij omschrijft dit Nederlandse initiatief, komend vanuit de Channel Development-tak, als een van de reguliere marktverkenningen die het bedrijf pleegt.
 
"Dit doen we vaker, bijvoorbeeld met betrekking tot Exchange, of databanken." Dit zijn niet altijd vraagrondes onder Microsofts eigen partners. Het betreft vaak ook partnerbedrijven die zich specialiseren in groupware, waar Exchange één van de oplossingen is. "Het is niet zozeer product-gebonden, maar draait om de oplossingen voor bepaalde markten."
 
Volgens Visser zijn de reacties op het huidige onderzoek, in open source-kringen, overwegend licht positief. "Er zijn wel sceptische reacties." Tijdens de informatief bedoelde gesprekken, waarvan er nu vijf tot tien hebben plaatsgevonden, wil Microsoft graag uitleg krijgen over open source en Linux.
 
Visser benadrukt dat de Windows-leverancier onderscheid maakt tussen die twee dingen. "Enerzijds heb je een product zoals Linux, dat concurreert met Microsoft, en anderzijds heb je open source. En voor het overgrote merendeel van de klanten is het niet relevant dat software open source is. Bedrijven gaan niet zelf in de broncode wroeten, maar kiezen voor een oplossing op basis van economische factoren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.