IBM ontwerpt complexe chips op afroep

Elektronicabedrijven kunnen sinds begin deze week bij IBM terecht voor het ontwerpen van complexe microchips.

Het bedrijf heeft daarvoor nu zo'n zevenhonderd ontwikkelaars van micro-electronica beschikbaar; IBM verwacht dat de groep ontwikkelaars volgend jaar groeit naar duizend. Het doel is het maken van printplaten en microchips voor elk gewenst product.
 
De elektronicabouwers moeten onder meer concureren met Intel en Cadence Design Systems, zo wil IBM. Wordt erom gevraagd, dan wil het zelfs tegenhangers maken van de eigen productlijnen.
 
De 'ontwerp- en technologiedienst' fungeert daarnaast als een portaal naar andere diensten van de gigant op het gebied van automatiseringsdienstverlening. Afhankelijk van de vraag kunnen bijvoorbeeld ook financierings- of adviesdiensten geleverd worden.
 
Met de nieuwe dienst moet in Europa nog begonnen worden. In eerste instantie worden ontwerpers aangezocht bij de vestigingen in Bobblingen en Hannover (Duitsland), Zurich (Zwitserland) en La Gaude en Essones (Frankrijk).
 
IBM werd eerder bekritiseerd dat het vele miljarden uitgaf aan onderzoek zonder dat daar inkomsten tegenover stonden. De ontwerp-dienst kan daar verandering in brengen. Het bedrijf verwacht met de dienst binnen vijf jaar zes miljar dollar te kunnen verdienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.