Microsoft beveiligt .Net-ontwikkeltools

Microsoft bracht gisteren een reeks hulpmiddelen uit voor .Net-ontwikkelaars. Die kunnen daarmee hun applicaties voor .Net, raamwerk voor webdiensten, beter beveiligen.

Het Web Servivces Enhancement Pack (WSE) 1.0 (http://msdn.microsoft.com/webservices/building/wse/default.aspx) is gratis te downloaden. Het werkt samen met de .Net-versie van Microsofts ontwikkelpakket Visual Studio.
 
De software voegt ondersteuning voor nieuwe beveiligingsstandaarden toe, waaronder de Web Services Security-standaard (WS-S) die is opgesteld door Microsoft en IBM. Dit voorziet onder meer in het digitaal ondertekenen van softwarecode zodat de authenticiteit gecontroleerd kan worden vóór uitvoering van die code. Daarnaast is voorzien in samenwerking met andere beveiligingsmethoden, zoals PKI-encryptie (Public Key Infrastructure) of Kerberos.
 
Ondertussen lijkt .Net-element My Services, beter bekend onder de codenaam Hailstorm, van de kaart verdwenen. Deze aanvankelijk aangeprezen (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i1201shv.htm), maar later geschrapte (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d16jb2oc.htm) webdienst is vooralsnog niet opgenomen in Microsofts geopenbaarde plannen voor 2003. In april dit jaar zei het bedrijf nog Hailstorm niet te schrappen, maar te herzien voor de bedrijfsmarkt in plaats van de consumentenmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.