CSC versterkt positie op overheidsmarkt

Ict-dienstleverancier Computer Sciences Corporation telt bijna één miljard dollar neer voor de overname van zijn branchegenoot DynCorp. Daarmee vergroot het zijn aantal klanten in de overheidssector.

Het Amerikaanse DynCorp is een niet-beursgenoteerde ict-dienstverlener en telt 23 duizend werknemers. Het specialiseert zich in netwerkintegratie en dienstverlening. In zijn laatste boekjaar haalde het een omzet van 2,3 miljard dollar. Op zijn website meldt het bedrijf dat het de komende jaren nog contracten heeft voor meer dan zeven miljard dollar.
 
CSC ziet de overname als een goede zaak, nu de Amerikaanse overheid bekendgemaakt heeft dat het meer diensten van derde partijen wil betrekken. Het bedrijf denkt door zijn sterkte in de overheidsmarkt een belangrijke rol te kunnen spelen bij het nieuw op te zettten Homeland Security Defense Department, een nieuw departement dat over de Amerikaanse veiligheid moet waken.
 
Hoewel DynCorp vooral in de Verenigde Staten bekend is, telt het ook vijf Europese vestigingen, in Nederland, Duitsland, Engeland, Macedonië en Bosnië.
 
Minder goed nieuws voor CSC was er vorige week rond een contract met de verzekeringsmaatschappij 21st Century Insurance. Dat bedrijf wil dat CSC een boete van 100 miljoen dollar betaald voor een mislukt softwareproject.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.