Staten staken offensief in Microsoft-zaak

De negen opponerende staten in de Microsoft-zaak hebben hun juridische offensief gestaakt. Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaf slechts met de nodige tegenzin zijn steun aan hun antitrustbezwaren.

Dit meldt The Wall Street Journal. Onder aanvoering van de staten Californië, Iowa en Connecticut sloten de negen tegenstribbelende staten hun zaak tegen Microsoft af, waarop de advocaten van het softwareconcern rechter Colleen Kollar-Kottely meteen vroegen de rechtszaak in het voordeel van Microsoft te beslissen.
 
Dat staat echter nog maar te bezien, want Kotelly lijkt voor de uitkomst van de antitrust-zaak meer tijd te willen nemen. Bovendien wijst het ministerie van Justitie de motie van Microsoft op onderdelen af, waarin het verklaart dat de negen staten juridische gezien niet het recht hadden om tegen het softwareconcern een rechtszaak aan te spannen.
 
De negen staten, evenals een groot aantal rivalen van Microsoft, vechten via de rechtszaak Microsofts eerder afgesloten overeenkomst met het Amerikaanse ministerie van Justitie aan. De opponenten vrezen dat het softwareconcern voldoende ruimte behoudt om zijn monopolie op het terrein van het Windows-besturingssysteem te handhaven en eventueel verder uit te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.