Juniper brengt 10 Gb router op de markt

In een poging Cisco te slim af te zijn, brengt Juniper Networks een 10 Gb router op de markt. Bedoeld voor carriers en bedrijven die een 'metropolitan area network' exploiteren.

Juniper claimt dat de T320-router meer dan het dubbele van de bandbreedtedichtheid biedt dan alternatieve platformen en zuiniger met zijn energie omgaat. De traditionele telefoonnetwerken (Sonet, synchronous optical network) zijn geëvolueerd van spraaknetwerken en bieden bescherming (tegen het verloren gaan van een verbinding of gegevens) door bijna de helft van de beschikbare bandbreedte daarvoor te reserveren. Dat is een erg kostbare oplossing.
 
Gigabit Ethernet daarentegen vertrouwt op schakelaars en routers die binnen het netwerk zelf alternatieve paden zoeken, mocht dat nodig zijn. Ondernemingen die een eigen netwerk in de lucht houden, kiezen daarom voor gigabit Ethernet. Cisco, Riverstone Networks en Nortel Networks zijn al actief op deze markt. Analisten menen dat Juniper met zijn 10 Gb router een voorsprong neemt.
 
Juniper heeft onlangs Unisphere Networks voor 375 miljoen dollar overgenomen om diens IP-kennis in huis te halen. Daarmee biedt het bedrijf niet alleen een grotere bandbreedte, maar ook uitgebreide IP-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-31T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.