Nvidia schikt Hollandse hackerszaak

Nvidia heeft een schikking getroffen met twee Nederlandse hackers die vorig jaar ingebroken zouden hebben in het beveiligingsysteem van de onderneming.

Het duo virtuele inbrekers - respectievelijk 19 en 21 jaar - zou volgens de Amerikaanse grafische chipontwerper vertrouwelijke papieren op internet hebben gepubliceerd. Daarbij zou het gaan om informatie over nog niet aangekondigde producten en informatie over intellectueel eigendom.
 
Nvidia spande de rechtszaak in september aan, maar heeft dus nu een schikking getroffen. Over de voorwaarden die met de deal zijn gemoeid, zijn geen mededelingen gedaan. De beschuldigde hackers wisten de gevoelige informatie van Nvidia te bemachtigen, nadat ze defirewall van het beveiligingsysteem hadden geslecht. Vervolgens deden ze zich via e-mail voor als personeelsleden en/of strategische partners, zoals Microsoft. Nvidia is in Amerika marktleider op de grafische chipmarkt en levert onder meer processoren aan Dell en voor Microsofts Xbox-spelcomputer.
 
Over het motief van de hackers bestaat nogal wat onduidelijkheid, maar volgens Nvidia wilden de virtuele inbrekers met hun actie meer publiek trekken naar de computerfan-site M3DZone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.