Herstructurering Philips levert meer op

De omvangrijke herstructeringsplannen die Philips eind vorig jaar aankondigde, leveren meer besparingen op dan aanvankelijk werd gedacht.

Philips gaat er nu vanuit dat de maatregelen jaarlijks geen 300 miljoen, maar 1 miljard dollar aan bezuinigingen met zich meebrengen. Dit heeft Philips-topman Gerard Kleisterlee in een interview met The Wall Street Journal verklaard. Volgens Kleisterlee moeten er, om de doelstellingen te kunnen behalen, nog wel extra banen worden geschrapt. In november vorig jaar kondigde het elektronicaconcern aan dat het twaalfduizend banen zou schrappen om per jaar een besparing van 300 miljoen dollar te kunnen bereiken.
 
Daarnaast heeft Philips aangekondigd de divisie Contract Manufacturing Services, leverancier van onder meer printkaarten, in de etalage te zetten. Volgens marktwatchers kan deze divisie een bedrag van 800 miljoen dollar opleveren.
 
Volgens Kleisterlee zijn de vooruitzichten voor Philips voor dit jaar, na het rampjaar 2001, een stuk rooskleuriger, onder meer dankzij de aantrekkende vraag naar halfgeleiders. De Philips-topman verklaarde dat het concern in 2002 de eerste stappen kan zetten op weg naar zijn financiële doelstellingen, waaronder een gemiddelde omzetgroei van 10 procent en een toename van de winst met 15 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.