KPN bestelt i-mode-toestellen bij Toshiba

Als onderdeel van de introductie van i-mode-services, schaft KPN meer dan tienduizend 'dual browser'-toestellen aan bij Toshiba.

Volgens de Wall Street Journal zullen de eerste toestellen halverwege dit jaar worden afgeleverd. Door de aanschaf van de i-mode-toestellen hoopt KPN de introductie van i-mode in zijn kernmarkten - Nederland, België en Duitsland - te kunnen versnellen. De beschikbaarheid van deze toestellen is op dit moment nog een knelpunt bij de introductie.
 
In november sloot KPN Mobile een licentie-overeenkomst met het Japanse NTT Docomo voor de introductie van i-mode in Nederland. Op dat moment was al bekend dat KPN in Japan speciaal ontworpen 'dual browser'-toestellen wilde bestellen. Deze worden op dit moment getest in samenhang met de voor i-mode geschikt gemaakte platformen in Nederland en Duitsland.
 
De i-mode-diensten zullen in eerste instantie worden aangeboden via 'conventionele' gprs-netwerken en in de toekomst via de umts-netwerken. Docomo is nauw bij de Europese introductie betrokken, als leverancier van de technische kennis en van de mobiele telefoons die i-mode compatibel zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.