Faillissementsgolf onder ict-bedrijven

Het aantal faillissementen in de ict-sector is over het afgelopen jaar sterk toegenomen: van 185 in 2000 naar 430, een groei van 132 procent.

Dit blijkt uit gegevens van de ICT Databank van bureau Marketons, dat zich specialiseert in het volgen en analyseren van de ict-markt. Het aantal van 430 faillissementen over het afgelopen jaar is een record. Tot dusverre spande 1993 de kroon met 206 failliet verklaarde ict-bedrijven.
 
Volgens directeur Willem Veldkamp van Marketons ligt het aantal faillissementen niet alleen absoluut maar ook relatief uitzonderlijk hoog. "Tussen 1995 en 1999 lag het percentage ict-ondernemingen dat ten onder ging nog rond de 1, maar over 2001 bedroeg dat percentage 4."
 
Vooral de ict-dienstverlening kreeg over 2001 rake klappen, mede als gevolg van de ondergang van ontwikkelaars van websites en internettoepassingen. In totaal gingen in de dienstverleningssector 261 bedrijven kopje onder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.