Camouflage voor hacker-programma's

Fragroute is een gereedschap dat kwaadwillende ontwikkelaars kunnen gebruiken om indringersdetectiesystemen te omzeilen. Hackers wrijven in hun handen.

Eigenlijk is Fragroute, gemaakt door Arbor Networks, ontwikkeld om zwakke plekken in de beveiliging van netwerken te kunnen ontdekken. Arbor Networks beveiligingsexpert Dug Song heeft de tool onlangs op zijn eigen website ter beschikking gesteld.
 
Het programma weet de handtekening-gebaseerde herkenningssystemen die worden gebruikt in de indringersontdekkingsprogrammatuur in de maling te nemen. Ook firewalls laten zich misleiden. Fragroute geeft aan waar systeembeheerders aan moeten sleutelen om hun netwerk veilig te maken. Tegelijk is het gereedschap een middel voor hackers om door de verdedigingsmuren heen te breken.
 
Beveiligingsexperts reageren met de melding dat er niet veel gevaar dreigt, als men maar zijn maatregelen treft. "Meestal duurt het maar tien minuten om de gaten te dichten. Het gaan niet zozeer om het werk, het was alleen eerder geen probleem", aldus Marti Roesch van SourceFire.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.