CMG en Tridion intensiveren samenwerking

Ict-dienstverlener CMG en Tridion hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst voor de Benelux gesloten.

Beide partijen bundelen hun kennis van de markt en hun technologische ervaringen om meer diensten te kunnen aanbieden. Te denken valt aan zakelijke en technische advisering, implementatie, training, klantenservice en ondersteuning. De overeenkomst is volgens CMG en Tridion, een leverancier van contentbeheersoftware, een stap op weg naar verdere uitbreiding van de samenwerking in de rest van Europa.
 
"CMG heeft op basis van Tridions software al een aantal implementaties gedaan", zegt Henk Jan van Arkel, adjunct-directeur van CMG Trade, Transport & Industry. "Dankzij de focus op XML en de open architectuur is de software goed te integreren met bestaande systemen." De samenwerking met Tridion is voor CMG een logische stap, meent Van Arkel, gezien het toenemend aandeel van contentmanagement en webportals binnen de dienstverlening van system-integrators. Afgelopen week bleek uit Engels onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Sun Microsystems, dat meer dan de helft (59 procent) van de systeemintegratoren verwacht dat over twee jaar bedrijfsportalen hun grootste bron van inkomsten zullen zijn.
 
Tridions belangrijkste product is Dialogserver. Daarmee kunnen ondernemingen content beheren, updaten en hergebruiken via websites en andere online kanalen en bedrijfstoepassingen. De software gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten die internetstandaarden als XML, COM+ en Java benutten.
Het hoofdkantoor van Tridion staat in Amsterdam; daarnaast heeft het bedrijf nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.