Glasvezel tot aan de deur dichterbij

Door samen te werken met Bam NBM Infratechniek en Volker Stevin Telecom kan KPN Telecom in de toekomst makkelijker breedband via glasvezel aanbieden.

Het drietal heeft een nieuw bedrijf opgericht - met de naam Trilink - dat een nieuw netwerk gaat aanleggen en exploiteren. Aanleg en exploitatie is vooral in handen van Bam NBM en Volker Stevin. KPN gaat de netwerken dan huren.
 
Het netwerk krijgt eerst zijn beslag in nieuwbouwwijken. Nog dit jaar gaat Trilink achtduizend woningen aansluiten op basis van het nieuwe netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind het een goed initiatief vanuit het bedrijfsleven om nu eindelijk eens aan de slag te gaan met het aanleggen van glasvezel. Hoewel er inderdaad nog veel mensen niet beschikken over adsl is dat geen reden om alleen te investeren in verouderde technologie, namelijk via koper of de kabel. Wat echter van groot belang is dat er geen nieuwe monopolieposities gaan ontstaan met betrekking tot glasvezel. Ik denk dat niemand behalve de monopolist zelf erbij gebaat is dat je als klant maar uit 1 aanbieder van infrastructuur kan kiezen. Het ontbreken van gezonde concurrentie kan prijsverhoging en op termijn een slechte dienstverlening in de hand werken. Wellicht moet er een platform komen waarin de netwerken van veschillende aanbieders aan elkaar gekoppeld worden en waarbij er geen exclusiviteit wordt toegestaan inzake de levering van informatie over het glasvezelnetwerk.

Goed nieuws, maar wordt hier niet onnodig geinvesteerd in overtollige bandbreedte? De gemiddelde of zelfs 'zware' internetter kan echt wel toe met een goede kabel- of adsl aansluiting. Zelf wordt ik in Hoorn NH bedient door een zeer constante en betrouwbare kabelaanluiting van 1 Mbit en dat volstaat echt prima. Misschien is het zinvoller om te investeren in achterliggende infrastructuur en (regionale) backbones om de huidige kabel- en adslcapaciteit optimaal te benutten/ aan te bieden. We kennen immers allemaal de verhalen over Chello, Essent en Wanadoo. Misschien dat de prijzen dan op den duur wat omlaag kunnen, want de E80 die ik per maand betaal is niet voor iedereen acceptabel.

In Amersfoort hebben ze ook een wijk met glasvezel tot aan de deur. Helaas is er niemand die dit kan voorzien van internet data. En kabel-internet hebben ze daar ook niet. Leuk om te weten dat je 56k6 piepsignaal daar over glasvezel gaat.

leuk een glasvezel tot aan de deur
maar wat is het prijskaartje
waarschijnlijk zal het alleen betaalbaar zijn voor mensen met zat geld
en kunnen de minder kapitaalkrachtigge het niet betalen
tenslotte zijn er in nederland heel veel mensen met een uitkering die dat niet kunnen betalen
ze kunnen beter adsl in heel nederland beschikbaar stellen

Wat stelt achtduizend woningen nu voor. Grote delen van Nederland, bestaande woningen, zitten zonder ADSL en hebben geen alternatief voor slecht presterende leverancier(s) van kabel internet. Het wordt eens tijd, dat er echt iets gedaan wordt om ADSL overal in Nederland beschikbaar te krijgen. Is er tenminste weer eens sprake van concurentie en redelijke alternatieven voor de consument

Het zou wel leuk zijn, maar wanneer gaan ze dan de al gebouwde huizen voorzien van diet leuke kabeltje ?? Het zou fijn zijn als het net zo ADSL gefaseerd in alle gebieden van Nederland zou kunnen komen.

het zal tijd worden, we hebben er lang genoeg op moeten wachten

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-02T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.