Groot deel banen Landis veiliggesteld

De Nederlandse activiteiten van het inmiddels failliet verklaarde Landis worden zo goed als zeker door een aantal partijen voortgezet.

De curatoren van Landis ICT Group BV hebben hierover op hoofdlijnen overeenstemming bereikt. Mochten de activiteiten worden voortgezet, dan betekent dit dat ongeveer 450 medewerkers hun baan kunnen behouden. Eerder werd al bekend dat circa 430 employees meegaan in de bedrijfsonderdelen die door Westcon en Citee zijn overgenomen.
 
Daarmee lijken ruim negenhonderd van de in totaal vijftienhonderd banen bij Landis veiliggesteld. Bovendien zijn er nog gesprekken gaande met partijen, waarna eventueel nog eens honderd tot tweehonderd Landis-medewerkers hun baan kunnen behouden.
 
Onder de partijen waarmee Landis op hoofdlijnen overeenstemming heeft bereikt, zijn een dochteronderneming van Future Telecom (deze neemt de bedrijfsactiviteiten van de vaste en mobiele netwerken over) en Inter Access, dat de activiteiten van QuayOne, onderdeel van de Landis ICT Group, overneemt. Daarnaast gaan vier leden van het Landis-management over tot eenmanagement buy out (mbo), waarin de onderdelen Professional Services, Managed Services, Educational Services en een deel van Applications Services worden ondergebracht. Bij de mbo zullen ongeveer 175 medewerkers aan de slag kunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Landis had in totaal, naar mijn weten ruim 3700 werknemers, daar van krijgen er 450
430
100 (50% van 200, ervan uitgegaan dat de helft van de gesprekken in goede aarde opgenomen zal worden.)
175 = 1155 medewerkers zullen aan de slag gaan van de in totaal 3700,
dat is 31.1 % Noem dat maar Positief, ik noem dat een 2e "Lucent", iets dat lijkt op "Digital" of "Baan"
Afz. HP

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.