KPN kiest Ericsson voor supersnel breedband

KPN Telecom kiest het Zweedse Ericsson als leverancier van de ethernet-apparatuur voor de 'Fibre to the Home (FttH) pilotprojecten van KPN.

Met FttH wordt via een glasvezelnetwerk snel breedband internet aan consumenten geleverd. Ericsson levert hiervoor dus de netwerkapparatuur.
 
KPN biedt consumenten via Mxstream nu al de mogelijkheid om met snelheden van 0,5 Mb per seconde of één Mb per seconde te internetten. Maar als de consument in de toekomst breedbanddiensten als video on demand of beeldtelefonie wil gaan gebruiken, zijn geavanceerdere technieken nodig.
 
Met Fibre to the Home wordt volgens KPN die toekomstige techniek geleverd. Zo is het mogelijk om zonder beperkingen tegelijkertijd verschillende diensten zoals snel internet, telefonie en televisie via één glasvezel te transporteren. Bij FttH wordt het aansluitnet gebaseerd op glasvezel en kunnen snelheden van tien Mb per seconde, honderd Mb per seconde of zelfs één Gb per seconde worden geleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben ik het helemaal mee eens. Alleen inwoners van de (grote) steden hebben momenteel de gelegenheid om breedband-internet via MXstream te krijgen.
KPN zeurt nu al dat MXstream niet rendabel genoeg is, wat mede veroorzaakt wordt door een tekort aan aansluitingen. Ja wie wil er nu voor veel geld overstappen van kabelinternet naar MXstream als je al internet via de kabel. Voor vele dorpjes en overige witte gebieden is het nog steeds niet mogelijk om een internetverbinding via de kabel te krijgen en dan is het een uitgelezen kans voor KPN om deze mensen aan MXstream te binden.
Vernieuwingen hebben in zoverre wel zin omdat de voordelen van MXstream straks met kop en schouders uitsteken boven het kabelinternet en consumenten wel de mogelijkheid gaan overwegen om over te stappen op MXstream.

Zou het niet beter zijn om er eerst voor te zorgen dat ALLE consumenten over Mxstream kunnen beschikken?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.