AT&T getipt als koper failliet KPNQwest

De Amerikaanse telecomgigant AT&T is een van de belangrijkste kandidaten voor de overname van de belangrijkste onderdelen van de failliete boedel van KPNQwest.

Volgens KPNQwest zijn er nog verschillende kandidaat-kopers in de race, maar is AT&T op dit moment de grootste kanshebber. Volgens analisten zitten ook bedrijven als British Telecom, Sprint en Verizon nog op het vinkentouw om lucratieve onderdelen van KPNQwests pan-Europese glasvezelnet over te nemen.
 
Mocht KPNQwest erin slagen het leeuwendeel van zijn glasvezelnet te verkopen, dan gaat de opbrengst daarvan waarschijnlijk volledig naar een bankconsortium dat onder leiding staat van de Amerikaanse Citigroup-bank. Zij hebben nog een schuld uitstaan bij KPNQwest van 300 miljoen euro.
 
Verwacht wordt dat de opbrengst van de verkoop onder de 300 miljoen euro blijft. Volgens De Telegraaf is KPNQwest echter ook dicht bij een akkoord over de verkoop van zijn telecommunicatienetwerk in Oost-Europa. De potentiële kopers, waarschijnlijk een groep bedrijven onder leiding van een grote bank, zouden bereid zijn maximaal vijftig miljoen dollar voor het netwerk op tafel te leggen.
 
Ondertussen praat KPNQwest met de Canadese netwerkleverancier Nortel en de Franse producent van telecomnetwerkapparatuur Alcatel over een aflossing van de schuld. Volgens analisten die zijn geciteerd in de Franse krant Les Echos zou het gaan om een bedrag van circa 100 miljoen euro. Alcatel zou volgens Les Echos vorig jaar oktober al zijn gestopt met de leverantie van telecomnetwerken, omdat KPNQwest toen al nauwelijks in staat was aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.