KPN ruilt KPNQwest in voor Colt Telecom

KPN heeft een overeenkomst gesloten met Colt Telecom voor breedlandlevering aan klanten die door het faillissement van KPNQwest in de problemen zijn geraakt.

Dat maakte Colt Telecom vrijdag bekend. "KPN heeft al een bestelling geplaatst bij Colt voor de levering van 17 STM-1 backboneverbindingen voor KPN's internationale telefoon- en data-verkeer", aldus Colt.
 
KPNQwest had zijn klanten vooruitlopend op het faillissement al aangeraden te zoeken naar andere aanbieders. Mede-eigenaar KPN was na het faillissement de enige die geld in het netwerkbedrijf bleef steken, om het netwerk 'in de lucht' te houden voor de klanten die nog geen andere aanbieder hadden gevonden.
 
Het wordt steeds waarschijnlijker dat klanten van KPNQwest enkele weken de tijd krijgen om hun netwerkvoorzieningen elders onder te brengen. Website Total Telecom meldt dat een flink aantal klanten toegezegd heeft uitstaande rekeningen voor mei en juni te betalen. KPN zou bijvoorbeeld voor 23 miljoen euro bij het failliete bedrijf in het krijt staan. Begin van de week wordt duidelijk of er genoeg geld is om het netwerk draaiende te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.