Netwerk KPNQwest wellicht vandaag al plat

Het is nog maar de vraag of het glasvezelnetwerk van KPNQwest tot 1 juli in de lucht kan blijven, nu het Franse Alcatel direct een deel van zijn schuld opeist.

Alcatel is een van de belangrijkste leveranciers van telecomapparatuur aan KPNQwest en eist per direct vijftien miljoen euro van zijn totale schuld op, die ergens rond de 100 miljoen euro schommelt. De curatoren zijn nog in overleg met de Franse schuldeiser om het concern op andere gedachten te brengen, maar mocht Alcatel voet bij stuk houden dan dreigt het netwerk van KPNQwest vandaag alsnog plat te gaan.
 
Vorige week konden de curatoren na moeizame onderhandelingen bekendmaken dat het netwerk in ieder geval tot 1 juli in de lucht kan blijven, omdat ze voldoende financiële garanties hadden ontvangen van de klanten van KPNQwest. Toen was echter al wel duidelijk dat een kleine kink in de kabel alsnog zou kunnen leiden tot een eerdere sluiting van het netwerk.
 
De adempauze tot 1 juli is van groot belang voor het zoeken van geschikte overnamepartners voor (delen van) het netwerk. Volgens Het Financieele Dagblad is inmiddels bekend dat twee consortia een bod hebben uitgebracht op het hele Europese KPNQwest-netwerk, exclusief het Centraal-Europese gedeelte. Het zou gaan om twee groepen bieders, waarin telecombedrijven, financiële partijen en technologiebedrijven zijn verenigd. In totaal zouden zich dertig bedrijven hebben aangemeld die geïnteresseerd zijn in de overname van (delen van) het netwerk. Daarbij gaat het onder meer om British Telecom en Deutsche Telekom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dennis,
In de e-mail van UPC van vorige week staat dat u niets hoeft te vrezen, omdat dit netwerk bijtijds is overgezet naar een nieuw telecombedrijf.

Ik weet dat Chello gebruikmaakt van dit netwerk.
Betekent dit dat mijn Chello-account nu ook slechter gaat werken?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.