Management Share-dochter failliet

Management Share heeft definitief het faillissement aangevraagd voor zijn laatste overgebleven dochteronderning EduShare.

Medio juni werd voor EduShare al uitstel van betaling aangevraagd. De werkmaatschappij had volgens Management Share in toenemende mate last van de slechte omstandigheden op de markt voor informatie-opleidingen. Daardoor kreeg het bedrijf te maken met sterk tegenvallende resultaten.
 
De Amsterdamse rechter ging gisteren akkoord met de omzetten van de surséance in een faillissement. Dit betekent het ontslag voor de twintig medewerkers die nu nog bij het bedrijf in dienst zijn.
 
De faillissementsaanvraag voor EduShare maakt deel uit van de afspraken die Management Share heeft gemaakt met de schuldeisers van de onderneming. In een eerdere bijeenkomst met de crediteuren is afgesproken dat na de uitgifte van nieuwe aandelen, de huidige grootaandeelhouders van Management Share, onder aanvoering van Ditcorp, een meerderheidsbelang van 85 procent in de onderneming krijgen.
 
Na het faillissement van EduShare is management Share voorlopig even niet actief en gaat het enige tijd verder als leeg beursfonds. De nieuwe grootaandeelhouders studeren samen met de curatoren op een doorstart. Na de aandeelhoudersvergadering van 1 juli, wordt bepaald welke nieuwe activiteiten er eventueel onder de vlag van Management Share zullen worden gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.