KPN volgt BT met draadloos lan-plan

HAARLEM- KPN broedt op plannen voor een netwerk van draadloze lan (Wlan) knooppunten. Dit heeft

 een woordvoerder van KPN tegenover het e-businesstijdschrift Emerce bevestigd. Als de plannen worden uitgevoerd, treedt KPN in het voetspoor van operators als Vodafone, NTT DoCoMo, Deutsche Telekom en British Telecom.
 
BT is afgelopen maandag gestart met het testen van een draadloos netwerk. Daartoe heeft het in eigen land drie lan-toegangspunten opgezet. BT wil de komende jaren een netwerk vanhot spots op vliegvelden, in hotels, stations en café's openen waar gebruik kan worden gemaakt van draadloze lan's. Met het systeem kunnen (zakelijke) gebruikers via een ethernetkaart in hun laptop of andere mobiele apparatuur, een draadloze hogesnelheidsverbinding opzetten met het internet of het eigen bedrijfsintranet. British Telecom hoopt in 2005 met de nieuwe service op jaarbasis 295,5 miljoen euro te kunnen verdienen.
 
Wlan wordt beschouwd als een alternatief voor mobiel internet via umts. Voordeel van Wlan is daarbij dat het beter aansluit op de huidige technologie van computernetwerken en relatief goedkoper is aan te leggen. Nadeel is dat het bereik minder groot is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ach.. gaan ze dit nu ook al weer commercieel uitmelken???
kijk voor de grap eens op http://www.wlan.org.uk .hier doen ze het al een poosje op lowcost basis..

Ik sluit me aan bij de reactie van BraM d.d.25 juni, met andere woorden laten ze eerst maar eens zorgen dat o.a. ook de kleinere plaatsen kunnen beschikken over ADSL-mogelijkheid. Maar ja dat is financieel minder aantrekkelijk voor KPN.

Ik zit me al een aantal dagen af te vragen waar ik dit eerder gehoord heb. En toen kwam het weer boven: Kermit!!! Dat waren van die groene telefoontjes, die je kon gebruiken in de nabijheid van een basisstation. Alleen kwamen er toen de mobieltjes... Toch denk ik dat DIT wel een toekomst heeft. Uiteindelijk staat de verbinding van mijn router naar het internet naar verhouding veel stil. En daar is best wat capaciteit voor zo'n oplossing van af te snoepen. Alleen: ik wil die notebookgebruikers niet in de tuin hebben...

Ze kunnen beter ADSL eens wat sneller landelijk maken, in plaats van weer aan wat "nieuws" te gaan beginnen.. :-(

Wat mij wel interesseert is hoe KPN dit positioneerd tegenover UMTS. Steeds meer hot spots zullen volgen, ook van andere partijen dan de US. Bandbreedte neemt snel toe. Convergentie van PC en mobiel zie je gebeuren. Imode, Telfort/O2 XDA, Tablet POC, Blackberry's, etc.
Misschien kan de woordvoerder van KPN eens een strategische positionering geven?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.