KPN zou favoriet zijn voor overname KPNQwest

Verschillende media berichten dat KPN als enige overgebleven bieder een bod van 20 miljoen euro heeft gedaan op een deel van het netwerk van KPNQwest.

De curatoren van KPNQwest kunnen echter niet bevestigen of KPN een dergelijk bod heeft uitgebracht en of het inderdaad gaat om een gedeelte van het netwerk. Ook KPN wil niet op de onderhandelingen ingaan en stelt "dat er niets nieuws is te melden".
Toch zou KPN volgens verschillende nationale en internationale media de enige overgebleven bieder zijn. Eerst was er nog sprake van een veertigtal geïnteresseerden, maar die zouden zich allemaal hebben teruggetrokken nadat ze de boeken nader hadden bekeken. Hieronder bevond zich ook de Amerikaanse telecomreus AT&T.
Opmerkelijk genoeg wordt het bod van KPN door de betrokken partijen niet tegengesproken. Ze beperken zich tot zinsconstructies als "niet kunnen bevestigen". Curator J. van Apeldoorn van KPNQwest stelt niets te weten over een bod van KPN, maar geeft tegelijk aan dat dat op zich niet vreemd is: "Als KPN een deel van het netwerk over wil nemen, kan het dat ook via de plaatselijke curatoren doen".
Als de berichten over het bod van 20 miljoen euro kloppen, zou dat een fikse strop voor de banken betekenen. Op het moment dat het faillissement voor KPNQwest werd aangevraagd, bedroeg de totale schuld immers zo'n 220 miljoen euro.
KPN zou bovendien alleen geïnteresseerd zijn in de glasvezelnetwerken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De tienduizend kilometer Ebone IP backbone-netwerk - dat vorige week werd uitgeschakeld toen er geen geld meer was om het operationeel te houden - vallen buiten het bod van KPN.
Uiteindelijk zal ook dat deel van KPNQwest wel worden verkocht, maar de prijs zal niet hoog zijn. Voor het Centraal-Europese netwerk van het failliete bedrijf loopt kennelijk een aparte biedprocedure.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.