Philips stoot breedbanddochter af

Elektronicaconcern Philips verkoopt zijn divisie Philips Broadband Networks (PBN) aan het Amerikaanse C-COR, aanbieder van breedbandproducten en -diensten.

Met de transactie is een bedrag gemoeid van tachtig miljoen euro. Bovendien neemt C-COR een aantal schuldverplichtingen over. Naar verwachting wordt de overnamedeal in de tweede helft van dit jaar afgerond. De mededingingsautoriteiten moeten nog hun goedkeuring verlenen aan de acquisitie.
 
PBN biedt werk aan ongeveer vijfhonderd medewerkers en is met zijn breedbandactiviteiten met name sterk vertegenwoordigd in Europa en in het Verre Oosten. De Philips-dochter ontwerpt en produceert onder meer zenders en ontvangers, optische knooppunten en netwerkversterkers.
 
Volgens ceo David Woodle kan C-COR met de overname van PBN zijn marktpositie in Europa en Azië in een keer sterk vergroten. De verkoop van PBN vormt een van de 25 bedrijfsonderdelen die Philips wil afstoten, "en daarin boeken we goede vooruitgang", aldus Tom Verbeek, ceo van Philips Corporate Investments. "PBN heeft als onderdeel van C-COR betere marktperspectieven en groeimogelijkheden."
C-COR verwacht dat de integratie van de Philips-breedbanddochter grotendeels tegen het einde van dit jaar zal zijn voltooid. Vanaf 2003 zal PBN naar verwachting jaarlijks voor ruim 100 miljoen dollar aan de omzet van C-COR bijdragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.