'Internet toenemend bedrijfsrisico'

Het gebruik van internet is een bedrijfsrisico. Dat vinden steeds meer Nederlandse bedrijven, blijkt uit onderzoek van Heliview in opdracht van isp Via Networks.

Het onderzoeksbureau ondervroeg 160 managers van Nederlandse bedrijven met vijftig tot vijfhonderd werknemers. 37 procent van de managers meent dat internet het grootste gevaar is voor de beveiliging van geautomatiseerde bedrijfsinformatie. Ongeveer 25 procent vindt dat ook de eigen medewerkers een risico vormen. Opvallend is dat vooral managers van middelgrote bedrijven (45 procent) en zakelijke dienstverleners (49 procent) de gevaren van internet zien. Slechts 7 procent van de ondervraagden ziet geen enkele bedreiging in het wereldwijde netwerk.
 
Ed ten Houten, algemeen directeur van Via Networks: "Het onderzoek laat zien dat het mkb met een inhaalslag bezig is. Voorheen was de risicoperceptie van internet bij dit marktsegment het laagst. Toch ziet nog steeds 7 procent geen gevaar in internet. Onbegrijpelijk als je naar de stijging van het aantal virusaanvallen en kraakpogingen kijkt. We brengen sloten en alarminstallaties aan op huizen en auto's, maar laten onze digitale voor- en achterdeuren wagenwijd openstaan."
 
Volgens het Amerikaanse Computer Emergency Responce Team (Cert) groeit het aantal meldingen van virussen en computerinbraken wereldwijd met meer dan 100 procent per jaar. In 1998 registreerde het Cert 3.734 incidenten, in 2001 waren dit er 52.658.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hallo,
Op basis van dit ondezoek wordt (in de titel) de verkeerde conclusie getrokken. Deze zou moeten zijn: "Internet wordt als toenemend bedrijfsrisico ervaren". Met de nadruk op "ervaren". Het betreft nl. niet een onderzoek naar het daadwerkelljke/absolute bedrijfsrisico.
Dergelijke titels boven artikelen verwacht ik in de Telegraaf en niet hier, helaas.
Mvg paul

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-16T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.